2020, een jaar vol onaangename verrassingen. 2020, de wereld op z’n kop. 2020, een jaar vol vreemde aanpassingen. 2020, een jaar,… nee het was zeker niet top.

TERUGBLIK OP 2020 BIJ HOTEL SALDEN

In 2020 nam Hotel Salden uiteenlopende initiatieven en gebeurde er veel. Graag nemen wij u mee in een terugblik van 2020.

JANUARI – ZOOVER AWARDS

Allereerst mochten wij in januari, dankzij de lovende recensies van onze hotelgasten, voor het derde jaar op rij een Zoover Award in ontvangst nemen.

FEBRUARI – FILMOPNAMES RTL4
Daarop volgden filmopnames door RTL4 voor het programma: “Plezier en Passie” waar ons hotel, maar ook de omgeving (denk bijv. aan “De Kluis” en “De drie beeldjes”) zou worden gepromoot. De filmopnames duurden een hele dag. Take 1, Take 2, Take 3, én… ‘cut’. De familie Meijs, de familie Boeff en onze allereerste hotelgasten hebben 3x ontbijt, 3x lunch en 3x diner gegeten in een uur tijd. In hun woorden: “Het was hard werken”.

MAART – HOTEL SALDEN OP TV: LOCKDOWN

Op 15 maart 2020 omstreeks 16:00 uur stond de eerste uitzending van “Plezier en Passie” gepland. Met een TV op onze stamtafel zaten wij vol spanning te wachten op de aflevering waar Hotel Salden en Schin op Geul zouden worden gepromoot. Het wachten werd beloond: Tijdens het bewonderen van de film ontvingen wij lovende berichten van ‘de kijkers thuis’. Wij werden er enorm enthousiast en blij van, niet wetende dat minder dan 1 uur later een persconferentie werd gehouden met grote gevolgen. Om 18:00 uur die dag sloten wij onze deuren. Nooit gedacht dat zo iets ingrijpends zou gebeuren, drong bij het afruimen van de tafels en het afkoppelen van de TV de realiteit langzaam tot ons door: Lockdown.

VAN VEEL VRIJE TIJD, VOL GOEDE MOED, NAAR VEEL POSITIVI-TIJD!

Het raderwerk begon in onze hoofden langzaam te draaien: Hoe maken wij het beste van deze uitzonderlijke tijd. Met gewaagde initiatieven natuurlijk!

MEI – IJSSALON “HET LOLLIGE LEPELTJE”

Het eerste initiatief werd gerealiseerd in mei 2020 in de vorm van een ijssalon. Dorpsgenoten en ook onze vrienden uit Brunssum kwamen polshoogte nemen en waren vol lof over ons ijs!

JUNI – VAN LOCKDOWN NAAR ‘ANDERHALVE-METER-TERRAS’

In de zomer heeft u genoten op ons ‘anderhalve-meter-terras’. Sommige gasten vonden de regels maar lastig. Verreweg de meesten van u gaven blijk van waardering voor de goed georganiseerde corona- en algemene hygiene-maatregelen. Deze zomer heeft u ons met velen weten te vinden en daar danken wij u enorm voor!

OKTOBER – GEDEELTELIJKE LOCKDOWN

Toen de herfst haar intreden deed, bracht dit ook weer een stijging in het aantal besmettingen met zich mee. Wij hadden inmiddels een plan gemaakt in de vorm van een afhaal frituur genaamd: “De frietetuut” waar velen van u inmiddels gebruik van hebben gemaakt. Met verse frites in de aanslag, zouden wij u ook in de tweede golf blijven ontzorgen!

BEGIN DECEMBER – DE FRITES VLOGEN DE PAN UIT: LOCKDOWN

Vanaf begin december zijn wij één van de drie deelnemers aan de ‘kribkesroute’ van Schin op Geul. Vele gasten wisten ons te vinden en bewonderden onze eigen ‘kribkes’ onder het genot van een koffie-to-go en/of een versgebakken wafel.

DE FEESTDAGEN

Tijdens de feestdagen ontvouwde zich een bak-festijn van jewelste waar verse wafels en oliebollen konden worden afgehaald. Ook bleek er veel belangstelling voor onze afhaal kerstmenu’s. Wij zijn enorm blij u te hebben kunnen ontzorgen tijdens deze bijzondere feestdagen.

NA 2020 KOMT… 2021!

Met de jaarwisseling komt een einde aan deze terugblik en kijken wij vooruit. Wij kijken vooruit naar een prachtig mooi 2021 waar alles beter zal zijn dan in 2020. Zolang wij onze gasten geen drank- en etenswaren in ons restaurant / hotel mogen serveren, bent u van harte uitgenodigd bij Jack, Jolanda en Kim aan onze afhaal-bar. U kunt hier onder andere terecht voor: versgebakken wafels; versgemalen koffie- of thee to-go; en natuurlijk blijft onze ‘frietetuut’ geopend voor het afhalen van versgebakken frites en snacks.

Bovenstaande positieve terugblik van 2020 is aan u te danken. Het geloof in de ijssalon, de aanhoudende belangstelling voor onze afhaal-frituur en uw enthousiasme op het moment dat wij u mogen verblijden met een versgebakken wafel of oliebol. Ja: daarvoor zijn wij u enorm dankbaar!

Dankzij het door u in ons gestelde vertrouwen en uw terugkerende bezoeken aan Hotel Salden, in welke vorm dan ook, sluiten wij 2020 af vol goede moed en een positief toekomstperspectief.

Jack, Jolanda, Kim, Léon en de rest van het team van Hotel Salden wenst u een prettige jaarwisseling en een positief en gezond 2021!